La Llosa

La Llosa és un municipi ubicat en un lloc estratègic entre les dues capitals de província: València i Castelló de la Plana. El municipi limita amb les localitats de la Vall d’Uixó, Xilxes i Almenara.
El terme municipal de la Llosa comprén també el nucli poblacional de Casablanca, a la vora de la mar Mediterrània.
El municipi té bons accessos per carretera, principalment l’A-7 i l’N-340.
A més, el municipi també té estació de tren.

Expèriences

Pilot per un dia!

Consultar preu

Galeria d'imatges

Paratge del Carcau, Font del Carcau i Font Redona

La font del Carcau és una font d’aigua subterrània situada al paratge que porta el mateix nom.
S’hi conserven restes d’un molí antic situat al costat de la font del Carcau. Ubicada al paratge del Carcau, també hi ha La Fonteta. No es coneix la data en què es va construir, però sí que se sap que, al llarg de la història, s’ha utilitzat com a abeurador i, més tard, com a safareig.
El paratge està dotat d’instal·lacions per als infants, paellers i taules.
La font Redona, o font de la Llosa, és un brollador d’aigua natural que és tot un símbol per a la població. Les aigües que procedien d’ací s’utilitzaven per a regar part de l’horta de la Llosa i de la població veïna de Xilxes.

Els Pouets

Es coneix com Els Pouets un brollador d’aigua natural situat al mig de l’horta entre les localitats de la Llosa i Xilxes. S’ha condicionat recentment i el fàcil accés permet arribar-hi fent un passeig agradable entre tarongers des de la font Redona.

Zona humida de marjal

La marjal és una zona humida situada entre la població i la mar on trobem una vegetació rica, típica dels aiguamolls, i nombroses aus aquàtiques. Les marjals de la zona són les restes d’una albufera antiga.
Aquesta gran superfície té una riquesa natural sorprenent i serveix de refugi per a nombroses aus migratòries que, al seu pas per la població, es converteixen en protagonistes del paisatge de la zona inundada.
Un passeig per la zona de la marina o la marjal de la Llosa proporciona aquesta sensació de tranquil·litat i connexió amb la naturalesa que tothom necessita. És un espai obert que, juntament amb la platja verge, forma un dels atractius més grans de la població.

Església parroquial El Salvador

L’església de la Llosa data del segle XVII. Té característiques dels estils gòtic i barroc i presenta volta de creueria i arcs de mig punt.

Platja de La Llosa

Una platja verge, amb absència d’edificacions, que té un passeig de fusta accessible que recorre la platja i creua el canal la Gola per un pont il·luminat. La platja de la Llosa està situada a 3,5 km de la població, al costat de la zona humida de marjal. És una platja oberta amb una zona d’arena unida a una altra de grava i cudols. Un lloc perfecte per a fugir de la massificació, descansar o practicar esport.

Camp d'ultralleugers

La Llosa té un aeròdrom situat a la costa, amb pistes operatives tot l’any, gràcies a les condicions climàtiques de la zona.
Hi ha una escola de vol i també s’hi pot concertar algun vol privat per disfrutar de les vistes de l’entorn, com la marjal o els voltants.

Birdwatching en La Llosa

Les llacunes i marjals, així com els cultius hortícoles, arrossars i melonars de La Llosa són zones humides de gran valor i biodiversitat. Constitueixen refugis per a ocells aquàtics residents i nidificants que passen ací el seu període de cria en els mesos de primavera i estiu. La seua proximitat a la costa també suposa un punt clau per als ocells migradors, que descansen ací abans o després de creuar la Mediterrània en els seus llargs viatges entre Àfrica i Europa.