10 raons per a visitar-nos

1

Equilibri mediterrani

Castelló Sud és un territori format per deu municipis que pertanyen a la comarca de la Plana Baixa, situada entre les ciutats de València i Castelló de la Plana. Una destinació plena d’història, en un enclavament inigualable entre la mar Mediterrània i la serra d’Espadà, on, en pocs quilòmetres, pots gaudir d’experiències diferents. Naturalesa, relax i proximitat converteixen aquest enclavament en un lloc especial per a gaudir de les teues vacances.

2

Història i patrimoni

Des de la prehistòria fins als nostres dies, diferents civilitzacions han anat deixant el seu llegat amb el pas del temps i construint la història dels nostres pobles. Dins del ric patrimoni arqueològic, tenen rellevància especial per la seua monumentalitat els vestigis de fortificacions, que comprenen des dels castells àrabs fins a les torres de defensa costanera o els recintes emmurallats.

Cal destacar el patrimoni bèl·lic construït entre 1938 i 1939 durant la batalla de Llevant de la Guerra Civil espanyola: trinxeres, blocaus, refugis antiaeris, observatoris, campaments militars, etc. conformen l’anomenada línia XYZ, que va travessar els nostres municipis.

3

Art

Centres històrics de marcat urbanisme i toponímia andalusina o morisca. Multitud d’esglésies d’estil gòtic, barroc o neoclàssic, capelles urbanes i retaules ceràmics són mostra del fervor religiós dels veïns durant segles. Dins d’aquest catàleg de culte cal esmentar les nombroses ermites i santuaris repartits per camps i muntanyes. A més de nombrosos museus de temàtica diversa: història, etnologia, arqueologia, mineria, medallística, festes, etc., en què podem conéixer millor el nostre passat.

4

Experiències a la vora de la mar

La franja sud del litoral de Castelló Sud és un lloc privilegiat a la Mediterrània amb nombroses i esplèndides platges conegudes per la seua naturalitat, bellesa i qualitat inigualables. Les platges accessibles estan preparades perquè qualsevol persona hi puga gaudir del bany en les millors condicions, i moltes estan guardonades amb la bandera blava, pels serveis que hi ofereixen, la gestió del medi ambient i la qualitat de les aigües.

5

Muntanyes de sensacions

Deixar-se embolcallar per la naturalesa del Parc Natural de la Serra d’Espadà i el seu gran valor paisatgístic és una gran experiència. La zona interior del sud de Castelló gaudeix de paratges emblemàtics rics en fauna i flora, replets d’itineraris que et portaran a miradors, fonts, pinades i suredes, llocs idonis per a fer senderisme i practicar ciclisme de muntanya.

6

Gastronomia

La nostra tradició agrícola fa que pugues gaudir de productes excel·lents de quilòmetre zero, l’estrela dels quals és la taronja. Visitant els nostres mercats, podràs obtindre una varietat i una qualitat immillorable de productes. A més, podràs delectar-te amb oli i mel de la serra d’Espadà, els melons del litoral mediterrani i gaudir de l’oferta variada dels nostres restaurants, tant a la costa com a l’interior.

7

Tradicions

Castelló Sud és un territori que ha sabut conservar les seues tradicions. Mostra d’això són les nombroses festes al llarg de l’any, en què es mesclen actes de gran fervor religiós amb folklore, gastronomia i cultura.

8

Relax

Deixa’t portar per l’essència d’aquests pobles mediterranis. Castelló Sud és una destinació per a viure-la al teu ritme, sense presses ni aglomeracions i de manera segura amb amics, en parella o en família; un lloc on trobaràs una gran varietat d’experiències en pocs quilòmetres.

9

Caravaning friendly

Castelló Sud és una destinació caravan-friendly amb àrees de servei per a autocaravanes, càmpings i una xarxa d’aparcaments que continua a créixer. Les distàncies curtes i la varietat de paisatges dels nostres pobles et faran gaudir al màxim de la llibertat d’aquesta manera de viatjar.

10

Clima

Visita Castelló Sud en qualsevol època de l’any; el seu clima mediterrani permet fer activitats a l’aire lliure durant tot l’any, gaudir de productes de temporada i d’una agenda plena d’activitats als nostres municipis.